Om

Om Interfolk

Det er Interfolks mål at bidrage til at fremme fri oplysning, frivilligt foreningsliv og frie kulturelle aktiviteter i civilsamfundet.

Interfolk er en non-profit organisation baseret på enkeltpersoner, der deler en interesse i såvel den grundtvigske tradition for fri folkeoplysning som de bredere europæiske pædagogiske traditioner for dannelse og oplysning.

Aktiviteterne omfatter forskning, undersøgelser og udviklingsprojekter, seminarer og debat samt andre kulturelle aktiviteter i en dansk, nordisk og europæisk sammenhæng.

Partnerne i samarbejdet kommer især fra den frie folkeoplysning, det uafhængige foreningsliv og den frivillige kunst og kultur i civilsamfundet.

En præsentationsfolder kan downloades her.

Miro: The Wall of the Moon, 1958

Václav Havel

 

"Det bliver stadig mere klart, at hvad mennesker behøver for at opføre sig fornuftigt på denne planet er netop uddannelse; uddannelse i den videste betydning af ordet, uddannelse som en livslang modning, som en refleksion af verden (..) som en livslang rejse til visdom. "

Havels Video-hilsen til åbningen af ​​Nordisk- Europæisk Akademi, oktober 2005

Se og hør Havels video-hilsen her.

 

Jürgen Habermas

 

"Befrielsen fra sult og møj-sommelighed konvergerer ikke nødvendigvis med befrielsen fra trældom og fornedrelse, for der eksisterer ikke nogen udviklingsautomatik mellem arbejde og interaktion."

 

Theorie des kommunikativen Handelns, 1981

.

Copyright © All Rights of Texts Reserved Interfolk, Institue for Civil Society, DK-5500 Middelfart